Foto Danny Debi auteur Is het al weekendIs het al weekend? is geschreven en geïllustreerd door Danny Debi. Van kinds af aan hield hij al van tekenen en knutselen. In de loop der jaren zijn daar nog verschillende andere leuke, creatieve dingen bij gekomen waaronder ook schrijven.

Creativiteit, inventiviteit, productiviteit en zelfs je welzijn zijn in eerste instantie afhankelijk van je mentale gesteldheid. In hoeverre je geïnspireerd en gemotiveerd bent, is een indicatie hiervan. En er zijn zoveel mooie dingen in de wereld waar je geïnspireerd van kan raken.

Image creatief dieptepuntMaar jaren geleden werkte Danny bij een saaie, geestdodende en on-inspirerende Amerikaanse corporation wat leidde tot een bore-out. Hij verveelde zich stierlijk op het werk, wat ook invloed had op zijn mentale- en fysieke gesteldheid alsook zijn humeur. De fut ook maar iets creatiefs te doen, was verdwenen. 

Het besluit een sabbatical te nemen om te doen wat ie echt wilde, was daarom snel genomen. De sabbatical deed wonderen. Binnen de kortste keren zat hij weer in een creatieve mood en had hij weer een gezonde geest.

Image sabbatical vrijheid

Van elke slechte ervaring kan je iets leren en ook als inspiratie gebruiken er iets leuks van te maken. Zodoende ontstond het idee om over de hele ervaringen een boek te schrijven. Enerzijds om tips te delen, anderzijds de belachelijkheid van het werk en een carrière aan te kaarten. Daarnaast ook om twee passies te combineren, namelijk tekenen en schrijven.

Het boek Is het al weekend is de uitkomst van dat creatieve proces.

Danny Debi in a nutshell

 

Geboren en getogen in Rotterdam.
♥ 80s tekenfilmseries, classic animation shorts en Disney classics, tekenen, illustraties en lezen.
Professionele interesse in design, innovatie, technologie en educatie.
Fascinatie voor roodharige vrouwen en tekenen van doodshoofden & duiveltjes.

Never grow up, never surrender!

dump-of-the-day_859 

One thought on “De Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *