Waar gaat het over

Is het al weekend boekIs het al weekend is een humoristisch, geïllustreerd boek over de zin en onzin van werk & carrière met serieuze tips & oefeningen voor persoonlijke ontwikkeling. Bob is de hoofdpersoon en dient als illustratie voor het verhaal.  

 

 

Bob de werknemer - hoofdpersoon Is het al weekendMaak kennis met Bob. Zoals je ziet, is Bob een vrolijke, jonge man die wel zin in het leven heeft. Maar dat zal snel veranderen…

Bob gaat namelijk bij een corporation werken omdat hij net als menig andere ambitieuze kenniswerker carrière wilt maken. Maar hij komt er al snel achter dat werk een gevangenis is.

Werk is een gevangenis, corporation is evil

Het enige moment dat Bob echt vrij is om te doen wat hij zelf wilt, is als het weekend is. Vanaf dat punt wordt in het boek besproken waarom een carrière nastreven verspilde tijd is; hoe je kan achterhalen wat het is dat je echt wilt in dit leven; en hoe je dat kan bereiken.

 

 

De personages

 

Naast Bob spelen verschillende andere personages een (bij)rol om het verhaal te illustreren. Maak kennis met onder andere:

De Manager

Bijna elk bedrijf heeft ze: managers. En bij bijna elk bedrijf lijken ze wel afkomstig uit de Hel. In Bob’s geval is het letterlijk zo…

Image de manager evik

De Hagedis

Een oude vriend van Bob die lange tijd de beste vriend is van Bob. Maar tijden veranderen en de Hagedis is jammer genoeg niet mee veranderd met de tijd – met alle gevolgen van dien voor Bob.

Plaatje Hagedis Hagedissenbrein

Daarnaast spelen verschillende fictieve en niet-fictieve personen een rol. Voorbij komen onder andere:

De werkplek: De gouden gevangenis waar Bob in gevangen zit, zonder het zich te realiseren. De werkplek is waar verschillende onmenselijke rituelen plaats vinden met als doel een select groepje bobo’s te verrijken. Maar ook De Dood, Martin Luther King, Albert Einstein, Stephen Covey, en vele anderen maken hun opwachting.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *